Kırmızı Uçurtma - tanımı, habitat, ilginç gerçekler

Kırmızı uçurtma çok etkileyici görünüyor. Uçuşta özellikle zarifler. Uçurtmanın korunması için çok çaba harcamak zorunda kalmamak için uçurtmalar hava akımı kullanır. Hızlı uçmazlar, fakat havada uzun süre kalabilirler. Onlar şahin aileye aittir.

görünüm

  1. Erkeğin gövdesi yaklaşık 56-61 cm uzunluğunda olup, dişiler% 5 daha büyüktür. Kanat açıklığı 165 cm.dir, erkek ortalama 850-1250 g, kadın ise 150-200 g ağırlığındadır.
  2. Kırmızı uçurtmanın çok uzun birincil tüyleri vardır. Kuşlar uçuşu kontrol edebilecek şekilde düzenlenmişlerdir. Kanatlar dar, hafifçe geriye eğik.
  3. Bu kuşlar mükemmel bir görüşe sahipler. İnsanlardan 8 kat daha iyi görüyorlar.
  4. Gaga, diğer avcılar gibi keskin, kavisli. Bu, leşi veya yaşayan kurbanı kolayca oymanıza izin verir.
  5. Pençeler çok büyük değil, keskin.
  6. Kuyruk uzun, belirgin bir oyuğa sahiptir. Uçuş sırasında uçurtma direksiyon simidi olarak kullanır.
  7. Dişi yaklaşık 2-3 yumurta bırakır. Bazen 1 veya 4 olabilirler. Beyaza boyanır, lekelenir.
  8. Bu kuşların üst tüyleri kahverengi, başları daha hafiftir. Alt gövde kahverengi tüylerle kaplı, ancak üstten daha hafif bir gölge. Uçuşta, bu kuş, uzun kuyruk boyunca olduğu gibi, biraz geriye kavisli olan dar kanatlarla ayırt edilebilir.

doğal ortam

Neredeyse tüm Avrupa'da kırmızı uçurtmayı görebilirsiniz. Çoğu Fransa’da, İspanya’da. Bugün, Avrupa'nın güney kısmındaki sayı hızla azaldı.

Bu tür, tüm yırtıcı kuşlar arasında en güzellerinden biri olarak kabul edilir. Kanatların yapısı nedeniyle havada güzelce yüzer, kuyruğunu kontrol etmek için kullanarak dengede tutar. Toplam nüfusun yaklaşık% 50'si Orta Avrupa'da yaşıyor. Bu yaklaşık 5.000 çift uçurtmadır.

gıda

Bu kuşlar genellikle büyük çöplük alanlarının yakınında bulunabilir. Burada leş yiyorlar. Bunun nedeni, kırmızı uçurtma için yaşam alanı olan daha fazla bölgenin insan faaliyetinin bir sonucu olarak tahrip edilmesidir. Uçurtmalar uyum sağlamak zorunda.

Önceleri, yalnızca çeşitli memelilere, omurgasızlara, balıklara beslenirlerdi. Fakat bugün bu yiyeceklerden yoksunlar. Bu nedenle, uçurtmalar insanlar tarafından çöplük alanlarına atılan artık yiyecekleri yemeye zorlanmaktadır. Bazen kurbanları kuş. Şiddetli donlarda, başka yiyecek almak mümkün olmadığında, karşılaştıkları çarkı yerler. Yabani tavşan veya diğer orman memelileri olabilir.

Dayanıklılıklarından dolayı, birkaç saat boyunca yüksek irtifalarda uçabilirler, av ararlar. Genellikle yerden 20-30 m ileride dururlar. Uçurtma uygun bir fedakarlık görür görmez, hemen pençelerle toplayarak acele eder. Ancak, o bile toprak olmayabilir. Avını alarak, hemen onunla başlayabilir. Pençeleri çok gelişmiş değil, fakat küçük bir hayvanı öldürmek için oldukça uygunlar.

Yaşam yolu

Bu kuşlar çiftler halinde tutulur. Yaklaşık 4-5 yıl yaşarlar. Ancak kuşun 26 yaşına kadar yaşayabileceği durumlar da vardır. Kara uçurtma, ilişkili bir türdür, Avrupa'nın bazı bölgelerinde kırmızı yer değiştirir.

Türlerin boyutu, akbaba boyutuna benzer. Ancak yapısı çok daha zarif. İsveç ve İngiltere'nin güneyinde yaşayan bireyler hareketsizdir. Orta Avrupa'da yaşayanlar ise göçmendir. Kışın Fransa ve Portekiz'in güneyine uçuyorlar. Yuvalanma yerlerine kışın en uçup gidiyorlar. Kışın, paketler halinde yaşarlar. Birlikte yiyecek arıyorlar ve geceyi birlikte geçiriyorlar.

üreme

Yuvalama dönemleri nisan ayında başlıyor. 1 ila 4 yumurta serilir, ancak en sık 2-3 tanesi vardır. Piliçler bir ay içinde görünür. Ondan sonra, hala 1.5-2 ay boyunca bakıma ihtiyaçları var. Ergenliğe 3 yaşında ulaşılır.

Çiftleşme, Mart ayının ikinci yarısında veya Nisan ayı başlarında gerçekleşir. Zor bir çiftleşme uçuşu yaparlar. Ağaçlarda yuvalar oluşturun, çoğunlukla orman kenarındalar. Çiftleşme uçuşu, yuvanın bulunduğu ağacın üzerinde daire içine alınmaları ile başlar. Ondan sonra, bir çift pençe birbirine kenetlenir ve hızla düşer. Kanatlarını ve havada takla atarlar. Ağaç tepelerine yaklaştıklarında tekrar yükselmeye başlarlar. Ardından çiftin tüm hareketleri tekrar edilir.

Buhar yuva birlikte donatıyor. Yaklaşık 1 m çapında ulaşabilir. Onlar mümkün olduğunca yüksek var. Genel olarak, dişi kuluçkada bulunur. Erkek sadece ara sıra değiştirebilir. Yavruların rengi farklı olabilir. Tonları neredeyse beyazdan kahverengiye kadar değişmektedir. Ebeveynler civcivlere yaklaşık 50 gün bakarlar, sonra giderler.

İnsan etkisi

Bu türün yaşam alanı yalnızca Avrupa’da ve ayrıca Afrika kıtasının kuzeybatı kesiminde bulunur. Bu tür çok fazla testten geçti. 16.-17. yüzyılda kırmızı uçurtmalar basitçe “temizleyiciler” idi. 18. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar olan dönemde türler neredeyse yok edildi. Bu kuşlar onları doldurmak için yakalandı.

Daha sonra kırmızı uçurtmalar tamamen İskoçya topraklarından kayboldu. 20. yüzyılın başlarından beri, İngiltere’de koruma altına alındı. Modern Galler'de sadece 10 çift kaldı.

gözlemler


Bakın bu kuş en çok açık alanlarda mümkün. Bunlar çeşitli tarlalar ve orman etekleridir. Orta Avrupa topraklarında, tepelerin arasında da yaşıyorlar. Havada uzun süre beklemek için yokuşlarda meydana gelen hava akımlarını kullanın. Ormanlarda, genellikle yaprak döken, bazen de karışık olan bir yuva yaparlar. Bu tür suya siyah uçurtmadan daha az bağımlıdır. Kuşlar yuvalama sırasında çok utangaç olurlar. Yolun yanındaki yuvanın düzenlenmesi sırasında bir erkek olacaksa, kuşları korkutabilirsiniz. Öyleyse korkmuş bir çift kuş bu yerden sonsuza dek uçacak.

Bilim adamları, bugün Almanya topraklarında yaşayan bu türün kuşlarının yaklaşık 4,5 bin çiftinin olduğunu, Polonya topraklarında yaklaşık 300 kişinin olduğunu, İsviçre'de ise sadece yaklaşık 200 çift olduğunu varsaymaktadır. Belçika ve Hollanda topraklarında bu türün temsilcileri neredeyse yok denecek kadar azdır.

İlginç gerçekler

  1. Shakespeare'in çalıştığı günlerde, bu kuşlar sadece "çöpçü" idi. Londra dahil şehirlerde çok fazla bulundular. Bu ülkeye gelen insanların dikkatini çekti. Winter Fairy Tale, uçurtmaların sakinlerinin iplere kuruttukları ketenlerini nasıl çıkardıklarını ve bir yuva yapmak için kullandıklarını açıklar.
  2. Uçurtmalar, diğer kuşların yakaladığı avları seçmek için uçuşta manevra kabiliyetini kullanır. Aşıklardan ve kargalardan yiyecek alırlar. Bazen bir şahin veya şahinden av alabilirler. Havada av ile bir yırtıcı kuşla karşılaşırsa, onu serbest bırakmasını bekleyerek peşinden koşmaya başlar. Bu anda onu kapar ve mümkün olduğunca uçup gider.
  3. Londra'da bu türlerin bir temsilcisi 1859'da görüldü. Ondan sonra bu şehirde kırmızı uçurtma görülmedi.

Koruma ve güvenlik

Orta Avrupa bölgesinde, sayı azaltılmamıştır. Fakat aynı yüzlerin neslinin tükenmesi tehdit ediyor. Bunun nedeni, birçok habitatta türlerin kara uçurtma tarafından desteklenmesidir.